Szerzők

Andrek Andrea

Andrek Andrea

Andrek Andrea, pszichológus, gyakorló anya

Az ELTE PPK perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzés egyik kidolgozója és oktatója vagyok, valamint elnökségi tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Mindkét intézmény célja a születés körüli (perinatális) időszak jelentőségének hangsúlyozása.

Az Aktív Szülés Program munkacsoportban várandós és kisgyermekes családokkal dolgozom, magánrendelésemen gyermekáldásra várva, a magzattal való kapcsolat elmélyítésében, a szüléssel, a babáról való gondoskodás kérdéseiben, és e kitüntetett időszakban zajló párkapcsolati konfliktusok kapcsán keresnek fel anyák és apák egyaránt.

Két gyermekem és férjem segítettek és segítenek abban, hogy saját élmény szinten is megtapasztalhassam az anyaság és apaság sokszínű érzelmi palettáját.

andrekandrea@yahoo.com

 

 

Léder László

Léder László

Léder László, pszichológus, gyakorló apa

Ha felteszi valaki azt a kérdést, hogy ki a fontosabb, az apa vagy az anya, visszanyúlok a magyar nyelv bölcsességéhez, amelyik mind az apát, mind az anyát „szülőnek” nevezi. Ezek szerint egy gyermeket ketten szülnek meg…

Amiket ebben a füzetben leírtunk, magam is mind megéltem. Próbáltam írás közben arra gondolni, hogy én milyen kérdéseket tennék fel az apaságról egy pszichológusnak, ami elég buta dolog egy pszichológustól… mégis, tele voltam megválaszolatlan kérdésekkel, és furcsa érzésekkel, amikről jó lett volna valakivel beszélni.

Kedves Édesapák és leendő Édesapák, kedves Szülők!

Bátorítani szeretnénk Önöket arra, hogy kérdezzenek bennünket, ha a füzetet olvasva bárhol önmagukra ismernek, vagy újabb kérdéseik merülnek fel!

leder.laszlo@prleder.hu

1 hozzászólás

  1. Tisztelt Léder László!
    “A legsötétebb annak a házasságnak a jövője, amelybe a felek úgy mennek bele, hogy titkon a másik nem gyűlöletét hordozzák magukban. A legtöbbször azért, mert elég sok rossz tapasztalatot szereztek az ellenkező nemű szülőjükről. A titkon hordozott gyűlöletet aztán az első komolyabb összeveszéskor automatikusan kivetítik egymásra.” – olvasható C. G. Jung A lélektani típusok c. könyvében (Európa, Bp. 1989., 161-162. old.)
    Ki lehet-e mutatni a titkon hordozott gyűlöletet és lehet-e lélekgyógyítani a hordozót?
    Ugyanis szerintem a legtöbb a legtöbb jogi válásban ez az igazi ok, amit kezeletlenül hagyva a nevelő szülő belenevel a gyerekébe. Mintegy LÉLEKTIPRÁSként, megrontva a gyerek majdani házas és társkapcsolatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.