• Apafüzet


  Már a gyermek születése előtt szerethető, kézbe vehető, továbbadható tudást tartalmaz az „Apa-füzet”, amelyet az országos védőnői hálózat juttat el a leendő szülőknek – jelentette be Paller Juditmegbízott országos tiszti főorvos szerdán Budapesten.

  Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom közös sajtótájékoztatóján Paller Judit rendkívül fontosnak nevezte a 90 ezer példányban elkészült kiadványt, amelynek szerinte minden családnál ott kell lennie.
  Székely András, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője hangsúlyozta: a kutatások szerint azok az apák, akiknek jó a kapcsolatuk a gyerekükkel, hosszabb életre számíthatnak.
  Az ingyenes kiadvány elkészültét a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány és az ingatlan.com támogatta, ám az újabb kiadásokhoz még keresik a támogatókat – tette hozzá Székely András, aki az áprilisban elhunyt Kopp Máriától vette át a mozgalom irányítását.
  Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének munkatársa szerint a fejlett társadalmi kultúrák a család működtetéshez kevés segítséget adnak. A kiadvány a hétköznapi élethez nyújt támogatást – tette hozzá. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus szerint a téma iránt nagy az érdeklődés, az apák is nyitottak a helyes magatartás megtalálására, ezért igénylik és befogadják ezt a tudást.
  Odor Andrea, az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal országos vezető védőnője szerint a füzet korszerű ismereteket tartalmaz és „férfinyelven” íródott.
  A kiadvány egyik szerzője, Andrek Andrea is a füzet nagy erősségének nevezte, hogy mindkét szülőt megszólítja, és az apák, a férfiak nyelvén íródott. Úgy fogalmazott: fontos, hogy az apák, ne második anyák legyenek.
  Léder László, a kiadvány társszerzője saját apai élményeit írta le, és ehhez sok „férfibeszélgetésre” volt szükség.

  A szerzők az apafuzet.hu oldalon várják a szülők tapasztalatait.


  Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese,Székely András, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője és Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus részt vettek az újjászerveződő mozgalom célkitűzéseiről és az újdonsült apák számára készített Apa-füzetről tartott sajtótájékoztatón.

  Forrás: MTI

  http://www.budapestedu.hu/szunidore/apafuzet.html

   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük